Hälsinggården förlorade mot Rasbo

Tung förlust på hemmaplan för Hälsinggården mot Rasbo

Hälsinggården lyckades inte alls matcha Rasbo i division 1 västra Svealand herr, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 4-9 (1-1, 1-4, 2-4).

Första perioden var jämn. Rasbo inledde bäst och tog ledningen genom Robin Grönvik efter 15.40, men Hälsinggården kvitterade genom Johannes Larsson i slutet av perioden. Rasbo hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.22 genom Linus Malm, och gick upp till 1-4 innan Hälsinggården svarade.

Segern skrevs till slut till 2-6 för Rasbo. Även i tredje perioden var det Rasbo som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 9-4.

Rasbos Robin Grönvik stod för fem poäng, varav tre mål och Rasmus Grönvik gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Hälsinggården har två vinster och tre förluster och 26–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rasbo har fem vinster och 42–13 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hälsinggården på åttonde plats och Rasbo på andra plats. Noteras kan att Rasbo sedan den 17 november har avancerat fem placeringar i tabellen.

I nästa omgång har Hälsinggården Runsten borta i Gavlehov Arena, lördag 6 januari 14.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala