FBI Tullinge vann mot Ekerö IK

Tullinge vinnare mot Ekerö IK – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Tullinge och Ekerö IK i division 1 östra Svealand herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Tullinge avgöra till 5-4 (1-2, 1-1, 2-1, 1-0). Matchhjälte blev Dennis Forsgren, som gjorde det avgörande målet med bara 54 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Tuff match mot ett duktigt och formstarkt Ekerö. Under stora delar av matchen är de det bättre laget så med det i åtanke är jag nöjd med att vi får med oss 2 poäng. Stort plus till vår målvakt Philip Berkvens som återigen gör en stormatch, kommenterade Tullinges sportchef Jacob Ericson.

Det var hemmaseger nummer fyra i rad för Tullinge.

Första perioden var jämn. Tullinge inledde bäst och tog ledningen genom Anton Andersin efter 4.00, men Ekerö IK kvitterade genom Jesper Lindblom. Och Ekerö IK hann också ta ledningen, genom Oscar Knutsson. Efter 5.43 i andra perioden nätade Sebastian Thorén, framspelad av Mattias Andersson och kvitterade för Tullinge.

Ekerö IK:s Lukas Hallinder gjorde 2-3 efter 10.01 på pass av Oscar Knutsson.

5.27 in i tredje perioden nätade Tullinges André Lindman på pass av Patrik Kalte och kvitterade för Tullinge.

8.47 in i perioden slog Oscar Knutsson till på nytt framspelad av Erik Bengtsson och gav laget ledningen för Ekerö IK.

Efter 9.45 slog Sebastian Thorén till ännu en gång framspelad av Anton Andersin och kvitterade för Tullinge.

I förlängningen tog det 4.06 innan Tullinge också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Dennis Forsgren, på pass av Mattias Andersson.

Ekerö IK:s Oscar Knutsson stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Tullinges fjärde uddamålsseger den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Ekerö IK nu ligger på femte plats. Tullinge leder serien.

Fredag 5 januari 19.30 spelar Tullinge borta mot Nykvarn IF.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Kryss för Värmdö och Ekerö IK Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge