Skoghall vann mot Lillån IBK
Montage
Matchrapport

Skoghalls segerrad fortsätter efter 5-3 mot Lillån IBK

ANNONS

Skoghall är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Lillån IBK hemma i Hammarö Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-3 (4-1, 0-1, 1-1) innebär att Skoghall nu har sju segrar i följd i Allsvenskan västra/södra dam.

– Vi startar riktigt starkt och kopplar snabbt greppet om matchen. I andra kommer Lillån ut och kliver högt och får oss ur balans och vi spelar inte det spel vi är så bra på men ser man till hela matchbilden så är vi aldrig riktigt hotade även om Lillån ger oss ett bra motstånd. Känns som styrkan i vår bredd tydliggörs idag då vi har fem olika målskyttar och vi tuffar på och fortsätter mot vårt mål- match för match! Vill passa på att lyfta en av våra spelare som tidigare under säsongen nosat på speltid men då vi har stor konkurrens har hon fått speltid med vårt division ett lag. Tyra Törnqvist-Idag är hon bäst på plan och man blir så glad att se hur hon blommat ut och tar för sig, kommenterade Skoghalls sportchef Marie Dyberg.

Skoghall hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 34 sekunder genom Tyra Törnqvist, och gick upp till 3-0 innan Lillån IBK svarade.

I periodpausen hade Skoghall ledningen med 4-1. Efter 10.51 i andra perioden nätade Lovisa Abrahamsson, på pass av Fanny Lundgren och reducerade åt Lillån IBK. Lillån IBK reducerade dock till 4-3 genom Ebba Löwdahl tidigt i tredje perioden av matchen.

Skoghall kunde dock avgöra till 5-3 med 10.45 kvar av matchen genom Clara Svahn.

Tyra Törnqvist gjorde ett mål för Skoghall och två målgivande passningar.

Lillån IBK:s nya tabellposition är femte plats, medan Skoghall leder serien.

Skoghall tar sig an Telge SIBK i nästa match hemma söndag 14 januari 14.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent

Den här artikeln handlar om: