Thorengruppen 2 vann mot Vattjoms IK

Ryck i sista perioden avgjorde för Thorengruppen 2 hemma mot Vattjom

En jämn match mellan hemmalaget Thorengruppen 2 och gästande Vattjom avgjordes först i tredje perioden. Där var Thorengruppen 2 starkare och vann matchen i division 1 Norra herr med 5-4 (2-0, 1-3, 2-1).

– Oerhört viktig och skön seger som bärgades med tre minuter kvar. Vi startade bra och hela första perioden styrde vi matchen. Andra perioden gick helt till Vattjom och vi ska vara glada att vi hade oavgjort. Sista perioden en del ställningskrig men vi vann rättvist tycker jag, kommenterade Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson efter matchen.

Segermålet för Thorengruppen 2 stod Elias Niclasson för 17.09 in i tredje perioden.

Thorengruppen 2 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Arvid Bergström och Simon Öberg. Efter 1.12 i andra perioden nätade Anton Sjölund, på pass av Filip Sundin och reducerade åt Vattjom.

Eric Dieckelman gjorde dessutom 2-2 efter 1.34 framspelad av Gabriel Wahlström.

Thorengruppen 2:s Hugo Edström gjorde 3-2 efter 9.03.

Vattjoms Sondre Molander/nymo gjorde 3-3 efter 12.09 framspelad av Eric Dieckelman.

Thorengruppen 2 gjorde 4-3 genom Elias Niclasson efter 4.17 i tredje perioden.

Efter 6.31 av matchen kunde Isak Timan kvittera till 4-4 för Vattjom.

Thorengruppen 2 kunde dock avgöra till 5-4 med 2.51 kvar av matchen genom Elias Niclasson.

Thorengruppen 2 har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 33–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vattjom har tre vinster och två förluster och 39–31 i målskillnad. Det här var Thorengruppen 2:s andra uddamålsseger den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Vattjom nu ligger på sjätte plats. Thorengruppen 2 är på åttonde plats.

Tisdag 9 januari 19.45 spelar Thorengruppen 2 borta mot IBF Dalen.

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom