GS 86 förlorade mot Pixbo Wallenstam IBF

Pixbo vann efter förlängning mot GS 86

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Pixbo avgöra den jämna matchen borta mot GS 86 i division 1 västra Götaland herr. Slutresultatet blev 3-4 (1-0, 2-1, 0-2, 0-1). Arvid Skrapste blev matchhjälte för Pixbo med sitt mål med bara 52 sekunder kvar i förlängningen.

– Tuff fight, GS86 är starka hemma och spelar en cynisk innebandy som är svår att försvara sig mot. Slänger mycket på kasse och är starka där. De krigar för varenda meter och bjuder på en tuff, fysisk match. Vi hamnar i ett tufft 1-3 underläge och kämpar i motvind. Gött att vi hämtar upp och kvitterar, trist att vi inte avgör i ordinarie tid och får med tre pinnar hem. Riktigt kul att vi hade två debutanter som levererade fint, Vincent Hellström och Oliwer Nyren. Vincent passade dessutom på att panga in debutmålet i division 1, kommenterade Pixbos tränare Johan Good efter matchen.

I och med detta har Pixbo fyra raka segrar i division 1 västra Götaland herr.

GS 86 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.36 slog Liam Jensen till på pass av Victor Haglund. GS 86 utökade ledningen genom Joel Sandström efter 7.00 i andra perioden.

Efter 14.54 av perioden kunde Vincent Hellström göra 2-1 för Pixbo.

GS 86 gjorde 3-1 genom Jakob Kjellman-Kaugesaar efter 19.55. 5.17 in i tredje perioden slog Arvid Skrapste till på pass av Oscar Hammarqvist och reducerade för Pixbo.

Efter 14.11 nätade Arvid Skrapste återigen framspelad av Oscar Hammarqvist och kvitterade för Pixbo.

I förlängningen tog det 4.08 innan Pixbo också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Arvid Skrapste, framspelad av Wictor Lundstedt.

Arvid Skrapste gjorde tre mål för Pixbo.

GS 86 har två vinster, en oavgjord och två förluster och 35–38 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Pixbos andra uddamålsseger.

För Pixbo gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan GS 86 är på tolfte och sista plats. Ett fint lyft för Pixbo som låg på elfte plats så sent som den 25 november.

Nästa motstånd för Pixbo är Skoghall. Lagen möts söndag 7 januari 14.45 i Wallenstam Arena.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Äntligen seger för Varla mot Pixbo Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Målfest när Lindås Rasta krossade GS 86 i Lindås Waves Arena