IBF Backadalen vann mot Kungälv

Oliver Kristiansson och Sebastian Dahlbom målskyttar i Kungälvs förlust

Kungälv blev besegrade av Backadalen på bortaplan i division 1 västra Götaland herr, där matchen på lördagen slutade 5-3 (0-1, 2-2, 3-0).

– Det här bottennappet har vi varit nära ett tag nu efter en bra inledning på serien. Vi verkar tro att jobbet gör sig själv, vilket det såklart självklart inte gör. Vi får ta tag i det under uppehållet och tycker samtidigt inte att Backadalen skall be om ursäkt då de gör en taktiskt riktig bra match och får oss i fällan, kommenterade Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson efter matchen.

Kungälv tog ledningen efter 19.09, genom Oliver Kristiansson framspelad av Erik Andreasson. Kungälv inledde andra perioden med att göra 0-2 genom Oliver Kristiansson, innan Backadalen svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Ville Lindberg för framspelad av Harry Olofsson efter 11.58.

I slutminuterna var det dock Kungälv som tog greppet. Sebastian Dahlbom gjorde 2-3 efter 13.28, på pass av Erik Andreasson. Backadalen gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. Johannessons 5-3-mål kom med 7 sekunder kvar av matchen.

Backadalens Harry Olofsson hade tre assists.

Backadalens nya tabellposition är tionde plats, medan Kungälv är på tredje plats.

I nästa omgång har Kungälv Lindås Rasta hemma i Mimershus, tisdag 9 januari 19.30.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Backadalen en lätt match för Floda som vann klart