Gränna förlorade mot Munka-Ljungby

Munka-Ljungby avgjorde i förlängningen mot Gränna

Matchen i division 1 södra Götaland herr mellan hemmalaget Gränna och gästande Munka-Ljungby var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där Munka-Ljungby spikade segerresultatet, 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 23 sekunder kvar i förlängningen blev Liam Ahlin som satte det avgörande målet.

Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson tyckte till om matchen:

– Ruskigt skön seger. Ett krig från början till slut. Vill även tillägga att detta utan tvekan är det bästa domarpar vi haft på hela säsongen. Helt fantastiskt sätt släpper de på och det går även att föra en dialog med dem, något vi saknat under hela säsongen.

Därmed har Munka-Ljungby vunnit fyra matcher i rad i division 1 södra Götaland herr.

Den första perioden slutade 0–0. Gränna gjorde 1-0 genom William Wärn efter 5.39 i andra perioden.

Munka-Ljungby kvitterade till 1-1 genom Albin Strand efter 19.19 av perioden. Munka-Ljungby tog ledningen med 1-2, på nytt, på nytt genom Albin Strand efter 8.31 i tredje perioden.

Efter 9.12 av matchen kunde Simon Vadsten gjorde 2-2 för Gränna. I förlängningen tog det 4.37 innan Munka-Ljungby avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Liam Ahlin, på pass av Vilhelm Losell.

Gränna har två vinster, en oavgjord och två förluster och 27–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Grännas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Munka-Ljungbys andra uddamålsseger.

Munka-Ljungby ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Gränna är på åttonde plats. Så sent som den 18 november låg Munka-Ljungby på nionde plats i tabellen.

Gränna tar sig an CL98IC A i nästa match borta söndag 7 januari 12.00. Munka-Ljungby möter Malmö FBC hemma onsdag 20 december 19.30.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen