Malmö FBC vann mot Hovshaga AIF

Malmö FBC starkast – avgjorde i förlängningen mot Hovshaga

Det blev en riktigt tajt match när Malmö FBC tog emot Hovshaga i division 1 södra Götaland herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Malmö FBC var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (1-1, 2-3, 1-0, 1-0). Daniel Hedegaard stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Malmö FBC.

– Jämn första period och bra försvarsspel i halva andra perioden. Sen är det lite cirkus och då tappar vi konceptet lite. Stark att vända och kvittera i 3:e och välförtjänt seger i SD där vi är det modigaste laget, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.

Hovshagas tränare Mikael Friberg:

– Vi lyckas inte förvandla spelövertaget till avslut och målchanser. Malmö spelar väldigt lågt och visar upp ett bra försvarsspel. De två sista målen Malmö gör är mål vi måste göra fler av om vi ska vinna dessa matcher.

Första perioden var jämn. Malmö FBC inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jacob Carleson efter bara 46 sekunder, men Hovshaga kvitterade genom Martin Håkansson efter 9.35. I andra perioden var det Hovshaga som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Laget kvitterade till 4-4 efter 11.50. I förlängningen tog det 3.15 innan Malmö FBC också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Daniel Hedegaard.

Det här var Malmö FBC:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hovshagas tredje uddamålsförlust.

Hovshagas nya tabellposition är tredje plats, medan Malmö FBC är på tolfte och sista plats.

Malmö FBC tar sig an Munka-Ljungby i nästa match borta onsdag 20 december 19.30. Hovshaga möter Karlskrona borta fredag 12 januari 20.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga