Lindås Rasta vann mot IBK Alingsås

Lindås Rasta ny serieledare efter seger mot Alingsås

Lindås Rasta slog Alingsås hemma med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) och är ny serieledare i division 1 västra Götaland herr efter tolv spelade matcher, tre poäng före Skoghall. Skoghall har dock en match mindre spelad. Alingsås ligger på fjärde plats i tabellen.

– En betydligt roligare match än det låter som. Vi gör en helt okej insats men borde kanske ha tryckt dit något mål till. Lucas Dahlström blev tungan på vågen med sina båda mål och en i övrigt stark insats, kommenterade Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson.

Lucas Dahlström stod för Lindås Rastas avgörande mål 14.19 in i tredje perioden.

Efter åtta matcher i rad med poäng blev det till slut förlust för Alingsås.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 12.13 in i andra perioden som Lindås Rasta tog ledningen genom Lucas Dahlström framspelad av Jesper Andréasson.

8.51 in i tredje perioden nätade Alingsås Simon Johansson framspelad av Birk Eldh och kvitterade för Alingsås.

14.19 in i perioden slog Lucas Dahlström till återigen på pass av Martin Ojaniemi och avgjorde matchen för Lindås Rasta.

Lindås Rasta har fyra segrar och en förlust och 33–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Lindås Rastas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Alingsås tredje uddamålsförlust.

Lindås Rasta tar sig an Kungälv i nästa match borta tisdag 9 januari 19.30. Alingsås möter Mölndals IBF hemma fredag 5 januari 19.00.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge