Kais Mora vann mot Runsten
Montage
Matchrapport

Kais Mora svårslaget på hemmaplan – nu sju raka segrar hemma

ANNONS

Kais Mora har en riktigt fin segerrad på hemmaplan. Vinsten mot Runsten på lördagen med 9-7 (4-2, 2-2, 3-3) innebär att laget har sju matcher i rad med seger hemma i division 1 västra Svealand herr.

– Alltid skönt att vinna då kanske inte riktigt flytet var där idag. Starkt att vi tar tre poäng med tanke på hur det stundtals ser ut. Var väldigt upp och mer men några bra individuella prestationer gör att vi tar ännu en hemmaseger. Att vi är starka hemma beror väl på vanan att spela i hemmaborgen. Vi känner oss trygga och har bra rutiner. Plus till Dennis Mårten Lång och Noah Flury, kommenterade Kais Moras tränare Peter Wallin efter matchen.

Runstens tränare Johan Haglund om matchen:

– Förlust idag på grund av flera misstag. Vi spelar alldeles för naivt. Insatsen idag var stundtals som att åka en bergochdalbana. Vi börjar dåligt, sedan spelar vi upp oss men då är det för sent. Jag är grymt besviken på vår insats med boll.

Segern var Kais Moras sjätte på de senaste sju matcherna.

Kais Mora tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.46 genom Alvin Karlgren, och gick upp till 2-0. Runsten kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Kais Mora dock ryckt åt sig ledningen med 4-2. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Tredje perioden slutade 3-3 och Kais Mora vann matchen med 9-7.

Runstens Alex Schröder hade fyra assists. Max Junell-Simonsson och Daniel Simons-Pettersson gjorde två mål och ett assist var för Kais Mora.

Runstens nya tabellposition är elfte plats, medan Kais Mora är på tredje plats.

Kais Mora tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta fredag 5 januari 19.00. Runsten möter Hälsinggården hemma lördag 6 januari 14.00.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8

Den här artikeln handlar om: