IBF Borlänge förlorade mot Vaksala SK IBK

IBF Borlänge utan poäng efter förlust mot Vaksala

Efter två perioder var matchen i division 1 västra Svealand herr mellan hemmalaget IBF Borlänge och gästande Vaksala helt jämn. I tredje var det dock Vaksala som var det starkare laget och vann matchen med 4-3 (2-0, 1-3, 1-0).

– Vi gör en okej match men det är svårt att spela mot 7 motståndare. Jag tycker domarna avgör matchen genom att blåsa mot oss under 60 minuter. Vi är inte alls överens angående bedömningen och saker vi får utvisningar för får de inte. Vaksala är bra men med bättre domare hade de inte vunnit, kommenterade IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson efter matchen.

Segermålet för Vaksala stod Jesper Karevaara för 5.39 in i sista perioden.

Vaksala startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Linus Wollarth och Jesper Karevaara innan IBF Borlänge svarade och gjorde 2-0 genom Alexander Hedberg. Efter 4.58 i andra perioden slog Oskar Backlund till, på pass av Emil Ragnarsson och kvitterade för IBF Borlänge.

Albin Högman gjorde dessutom 3-2 efter 8.46 framspelad av Jonathan Sundberg.

Vaksalas Olle Hedfors gjorde 3-3 efter 8.53 framspelad av Tom Söderling.

5.39 in i tredje perioden nätade Vaksalas Jesper Karevaara återigen på pass av Sebastian Mattsson och avgjorde matchen för Vaksala.

Det här var IBF Borlänges tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att IBF Borlänge ligger på femte plats i tabellen, och att Vaksala leder serien.

I nästa omgång har IBF Borlänge Kais Mora hemma i Maserhallen, fredag 5 januari 19.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala