Hässelby vann mot Värmdö

Hässelby vann klart hemma mot Värmdö

Hässelby hade inga problem med Värmdö i division 1 östra Svealand herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-3 (4-0, 2-1, 2-2).

– Vi är överlägsna matchen igenom, aldrig något snack om saken, kommenterade Hässelbys lagledare Björn Andersson efter matchen.

Hässelby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Marcus Ackefelt, Patrik Häggkvist, Rasmus Ahlén-Bonér, Joakim Renner och Felix Dahlström. Även i andra perioden var det Hässelby som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 6-1.

Hässelby startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 7-1-ledning. Värmdö fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Hässelby som avgjorde. Laget gjorde 8-2 med fyra minuter kvar att spela genom Joakim Renner på pass av Erik Risberg. Värmdö hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-3.

Hässelbys Arild Bjerkefeldt hade tre assists och Erik Risberg stod för ett mål och två assists.

Hässelby har tre segrar och två förluster och 31–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Värmdö har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 24–22 i målskillnad.

Värmdös nya tabellposition är sjunde plats, medan Hässelby är på tredje plats.

I nästa match, lördag 6 januari, har Hässelby Nacka borta i Ormingehallen 16.00, medan Värmdö spelar hemma mot RA19 14.30.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Kryss för Värmdö och Ekerö IK