Bergs IK vann mot Huddinge IBS

Hanna Bergstrand tvåmålsskytt för Bergs IK i segern mot Huddinge IBS

Bergs IK vann mötet med Huddinge IBS hemma med 6-3 (1-0, 2-0, 3-3) på lördagen i Allsvenskan västra/södra dam.

– Stabil match rakt igenom där vi vann mycket dueller och var rejäla i försvaret. Vi fick även till mycket rörelse i anfallsspelet vilket gav utdelning målmässigt. En viktig seger efter några tuffa förluster, kommenterade Bergs IK:s tränare Julia Sidklev Persson.

Bergs IK tog ledningen efter 7.32, genom Hanna Bergstrand framspelad av Caroline Hansen. I andra perioden var Bergs IK starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Lisa Svensson och Hanna Bergstrand. Tredje perioden slutade 3-3 och Bergs IK vann matchen med 6-3.

Bergs IK:s Caroline Hansen stod för ett mål och tre assists.

I tabellen innebär det här att Bergs IK nu ligger på fjärde plats. Huddinge IBS är på tredje plats.

Bergs IK tar sig an Katrineholm i nästa match borta lördag 13 januari 14.00. Huddinge IBS möter samma dag 17.00 GS 86 borta.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent