Hagfors IBS vann mot Sandvikens AIK
Montage
Matchrapport

Hagfors svårslaget hemma – har nu sju raka segrar

ANNONS

Hemmaplan verkar vara grejen för Hagfors. På lördagen blev det 4-2 (0-2, 1-0, 3-0) mot Sandvikens AIK i Uddeholm Arena – och därmed har laget sju raka segrar hemma i division 1 västra Svealand herr.

– Jag tycker vi varit starka och spelat bra innebandy både på hemma- och bortaplan. Sedan har vi haft lite mer marginaler med oss här hemma. Även om det satt långt inne idag, känns det litegrann som att innebandyn segrade till slut. Vi spelar byte efter byte med långa anfall och vi släpper bara till åtta avslut på mål, enda mål i spel fem mot fem. Återigen visar vi prov på riktigt bra rollacceptans. Jag kille som Albin Jonasson får starta på sidan, men kommer in och stänger matchen i slutskedet och får till och med avgöra med sitt 4-2. Nu kan vi gå på juluppehåll med en riktigt skön känsla, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström tyckte så här om matchen:

– En match där vi täckte många skott och försvarade oss bra, vi hade för lite långa anfall som gjorde att det blev jobbigt. Deras 2-2 och 3-2 (på straff) kom ganska tätt och vi fick jaga, vi hade ett ribbskott från 3-3 men tyvärr en jobbig förlust med 4-2. 3 veckor till nästa match och bara ta nya tag.

Segern var Hagfors femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Sandvikens AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Albin Norin och Mathias Enholm. Efter 8.22 i andra perioden slog Robin Jansson till, på pass av Emil Steorn och reducerade åt Hagfors. Hagfors vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i tredje perioden. Jonassons 4-2-mål kom med 01.42 kvar av matchen.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Sandvikens AIK är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Hagfors är LI20 IBF. Lagen möts lördag 6 januari 12.30 i Leksandshallen. Sandvikens AIK tar sig an IBK Hudik hemma söndag 7 januari 15.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0

Den här artikeln handlar om: