IBK Luleå förlorade mot Sundsvalls IBF
Montage
Matchrapport

Förlust för IBK Luleå efter dålig start mot Sundsvalls IBF

ANNONS

Sundsvalls IBF tog direkt tag i taktpinnen i bortamatchen mot IBK Luleå i Allsvenskan norra/östra dam, och ledde med 4-0 i första pausen. Trots en uppryckning av IBK Luleå vann Sundsvalls IBF matchen med 4-1 (4-0, 0-1, 0-0).

– Vi började virrigt och hängde inte med i inledningen och hade även en del otur vid två av deras mål. Resten av matchen gör vi en bra insats, vi vinner den andra och tredje perioden, det tar vi med oss, kommenterade IBK Luleås tränare Roger Ehlin efter matchen.

Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund om matchen:

– Ett härligt avslut på året efter en period där vi slitit hårt med en hel del sjukdomar. Vi tryckte på gasen direkt i starten och kopplade ett grepp som vi aldrig släppte, även om vi hade önskat producera ännu mer framåt. Nu kan vi summera en riktigt stark första halva av säsongen där vi snart är uppe i hela förra säsongens poängskörd och har tagit stora steg framåt i utvecklingen.

Sundsvalls IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Saga Karlsson, Tova Stolt, Trine Einberg och Olivia Isaksson. Efter 2.48 i andra perioden slog Alva Sjölund till, på pass av Olivia Eman och reducerade åt IBK Luleå. Tredje perioden blev mållös, och Sundsvalls IBF höll i sin 4-1-ledning och vann.

IBK Luleå har fem förluster och 9–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sundsvalls IBF har två vinster och tre förluster och 19–26 i målskillnad.

Det här betyder att IBK Luleå ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Sundsvalls IBF på tredje plats.

IBK Luleå tar sig an IBF Dalen i nästa match borta söndag 14 januari 13.00. Sundsvalls IBF möter Umeå City hemma lördag 13 januari 13.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: