IBF Västerås förlorade mot Bergs IK
Montage
Matchrapport

Bergs fina svit håller i sig efter 12-8 mot IBF Västerås

ANNONS

IBF Västerås och Berg möttes på lördagen i Mälarenergi Arena. Berg hade fem vinster i rad i division 1 Mellersta herr inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 8-12 (0-4, 5-2, 3-6).

– Skönt att avsluta året med en vinst, och bibehålla vår svit. Vi är jätteglada över att lyckas vinna på deras stora och fina plan. Insatsen från oss är bra i 25 minuter av 60, men det räckte visst idag. Vi trodde nog att de skulle bjuda upp mer till match sett till förutsättningarna de har i Västerås, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson om matchen:

– Vi förlorar egentligen matchen i första period. I andra period går vi ut och lirar det spel vi vill spela. Det blir match till slut och vi straffas av att ha gått väldigt tungt på 10 man. Bergs starkare i slutet då de går på tre längre.

Berg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Martin Hovlund, ett mål av Linus Linder och ett mål av Lucas Karlsson. I andra perioden var det i stället IBF Västerås som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 5-6.

Berg var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-6 och matchen med 12-8.

Bergs Lucas Karlsson stod för sju poäng, varav ett mål, Linus Linder gjorde tre mål och ett assist, Oliver Liedberg gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Martin Hovlund gjorde två mål och ett assist. Felix Enberg gjorde tre mål och totalt fyra poäng för IBF Västerås och William Sjöqvist hade tre assists.

Det här betyder att IBF Västerås ligger på sjätte plats i tabellen, och att Berg leder serien.

I nästa match möter IBF Västerås IBF Norrköping borta på lördag 6 januari 13.00. Berg möter Finspång fredag 5 januari 19.40 hemma.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: