Fristad förlorade mot Lund Elit

Storseger för Lund Elit – 9-4 mot Fristad

Lund Elit hade inga problem med Fristad i Allsvenskan södra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-4 (3-1, 3-0, 3-3).

Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson om matchen:

– Det var skönt att kunna avsluta året med tre poäng. Vi är inte riktigt där första 7-8 minuterna men sedan efter deras ledningsmål så börjar vi vakna till. Efter det har vi bra kontroll på matchen även om det blir lite onödigt spännande i tredje så är de väldigt skönt med tre poäng.

I första perioden var det Lund Elit som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Lund Elit tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.21 genom Jack Lawesson, och gick upp till 1-6 innan Fristad svarade.

Till slut blev det 2-7 till Lund Elit. Tredje perioden slutade 3-3 och Lund Elit vann matchen med 9-4.

Elias Persson gjorde tre mål för Lund Elit.

För Lund Elit gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Fristad är på tolfte och sista plats.

I nästa match, lördag 6 januari, har Fristad Nilsby hemma i Nya Fristadshallen 14.00, medan Lund Elit spelar hemma mot FBC Lerum 13.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad