IBF Falun Utveckling vann mot Djurgårdens IF IBS

IBF Falun Utveckling avgjorde i sista perioden och vann mot Djurgården

IBF Falun Utveckling vann hemma mot Djurgården i Allsvenskan norra herr med 6-5. Matchen var helt jämn efter två perioder, 4-4, innan IBF Falun Utveckling avgjorde i sista perioden.

– Riktigt skönt med en seger, viktig trepoängare. Vi har bra kontroll på dem under hela matchen egentligen, några tillfällen som vi missar och då är de farliga. När vi går in i tredje lägger vi in en till växel och då är de inte några konstigheter efter det, kommenterade IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh.

Djurgården tog ledningen efter 12.28, genom Sebastian Gafvelin framspelad av Theodor Svensson.

IBF Falun Utveckling kvitterade till 1-1 efter 13.46, när Simon Wedberg fick träff på pass av Lukas Sjöblom.

Djurgården tog ledningen på nytt efter 15.23, när Emil Björkman hittade rätt på pass av Sebastian Gafvelin.

IBF Falun Utveckling kvitterade till 2-2 efter 19.24, på nytt genom Simon Wedberg framspelad av Victor Frisch.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

I tredje perioden var det IBF Falun Utveckling som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 6-5.

Djurgårdens Sebastian Gafvelin stod för fyra poäng, varav två mål.

Det här var IBF Falun Utvecklings fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens andra uddamålsförlust.

IBF Falun Utveckling ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Djurgården är på femte plats.

Söndag 17 december spelar IBF Falun Utveckling hemma mot Älvsjö 15.30 och Djurgården mot Skälby hemma 14.00 i Eriksdalshallen.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Djurgården segrare hemma mot Sirius