Järfälla Bele vann mot IBF Falun Utveckling

IBF Falun Utveckling föll mot Järfälla Bele på bortaplan

IBF Falun Utveckling fick se sig besegrat efter ett avgörande efter 58.55 i mötet med Järfälla Bele på bortaplan i Allsvenskan norra herr, med 8-9 (1-2, 5-2, 2-5).

IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh kommenterade matchen:

– Surt. Vi spelar riktigt, riktigt bra i andra och borde ha stängt matchen efter 7-4. Tråkigt att åka hem tomhänta efter en sådan här match. Bara ladda om inför nästa helg.

Segermålet för Järfälla Bele stod Liam Perry för 18.55 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. IBF Falun Utveckling inledde bäst och tog ledningen genom August Swärdh efter 15.53, men Järfälla Bele kvitterade genom Liam Perry. Och Järfälla Bele hann också ta ledningen, genom Linus Almkvist. I andra perioden var det i stället IBF Falun Utveckling som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 4-6.

I tredje perioden var det i stället Järfälla Bele som hade greppet. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 9-8.

Järfälla Beles Oscar Kristensen hade fyra assists och Fredrik Sjöholm stod för ett mål och två assists. August Swärdh gjorde fyra mål för, Victor Frisch gjorde ett mål och två assist och Leo Sagmander Kjell gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för IBF Falun Utveckling.

Järfälla Bele ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan IBF Falun Utveckling ligger på tionde plats.

IBF Falun Utveckling tar sig an Djurgården i nästa match hemma lördag 9 december 15.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå