Skellefteå Utv vann mot Kiruna AIF

Alfons Jäder sjumålskytt i Skellefteå Utvs seger mot Kiruna AIF

Sju mål hann Alfons Jäder med när Skellefteå Utv besegrade Kiruna AIF på hemmaplan med 21-1 (11-0, 6-1, 4-0) i division 1 Norra herr.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Alex Holmberg 4, Oscar Aronsson 2, Viktor From 2, Hampus Andersson, Oliver Degerfält, Hubert Eriksson, Philip Hörlin, Sebastian Lundström och Melvin Stenlund, enda målskytt för Kiruna AIF blev Mattias Svanström.

Därmed har Skellefteå Utv vunnit fem matcher i rad på hemmaplan.

Skellefteå Utv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 12-0 genom tre mål av Alfons Jäder, två mål av Alex Holmberg, två mål av Oscar Aronsson, ett mål av Viktor From, ett mål av Oliver Degerfält, ett mål av Melvin Stenlund, ett mål av Sebastian Lundström och ett mål av Philip Hörlin. Det var bara början för Skellefteå Utv. Även i andra perioden var det Skellefteå Utv som var starkast. Laget vann perioden med hela 6-1 och ställningen efter två perioder var 17-1.

Skellefteå Utv fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 21-1. Målen i sista perioden gjordes av Hubert Eriksson, Alex Holmberg, Alfons Jäder och Hampus Andersson.

Skellefteå Utvs Alex Holmberg stod för fyra mål och ett assist, Oliver Degerfält gjorde ett mål och fyra målgivande passningar, Viktor From gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Tim Nilsson hade fyra assists och Oscar Aronsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att Skellefteå Utv nu ligger på femte plats. Kiruna AIF är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för Skellefteå Utv är Gimonäs Umeå. Lagen möts lördag 16 december 14.00 i Eddahallen.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF