FBI Tullinge vann mot Rosersberg Arlanda IBK

Tullinge vann toppmötet mot RA19

Tullinge besegrade RA19 hemma i den tidiga seriefinalen med 6-5 (2-2, 2-3, 2-0) i division 1 östra Svealand herr på lördagen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Tullinge är i fortsatt serieledning, och RA19 på andra plats. I och med Tullinges seger skiljer det nu fem poäng mellan lagen.

– Otroligt stolt över lagets insats idag! Vi saknar en rad viktiga spelare och går på väldigt lite folk. RA19 är ett skickligt lag och matchen kunde ha slutat hursomhelst. Givetvis grymt skönt att vi avgör med minuten kvar inför ett fullsatt Tullingehallen, tyckte Tullinges sportchef Jacob Ericson, efter matchen.

RA19:s tränare Mårten Pederson tyckte så här om matchen:

– Vi spelar bra innebandy i två perioder men tappar det rejält i tredje. Vid 4-5 borde vi verkligen göra 4-6 och med det förmodligen städa av matchen men med en dålig tredje period och riktigt dåliga powerplay så blir det svårt eller omöjligt att vinna mot topplagen.

Segermålet för Tullinge stod André Lindman för 18.44 in i tredje perioden.

Tullinge startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.13 slog Wilhelm Lau-Nygren till framspelad av André Lindman.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 3.24 nätade Wilhelm Lau-Nygren ännu en gång på pass av André Lindman.

Efter 6.29 i första perioden nätade Oscar Ekfeldt Lundqvist, på pass av Kasper Malmsten och reducerade åt RA19.

RA19 kvitterade till 2-2 efter 15.55, när William Christoffersen hittade rätt på pass av Adam Hellström.

RA19 tog också ledningen efter 20.40, när Linus Jämtdal fick träff framspelad av Oscar Ekfeldt Lundqvist.

RA19 var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Tullinge var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-0 och matchen med 6-5.

Tullinges André Lindman stod för två mål och två assists.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Tullinge med 29–26 och RA19 med 38–27 i målskillnad. Det här var Tullinges tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också RA19:s andra uddamålsförlust.

Tullinge tar sig an Ekerö IK i nästa match hemma lördag 16 december 14.00. RA19 möter Salem hemma fredag 15 december 19.15.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge