Floda förlorade mot Lindås Rasta

Tuff match slutade med seger för Lindås Rasta mot Floda

Det svängde i matchen i division 1 västra Götaland herr mellan Floda och Lindås Rasta i Nova Floda Sportcenter. Hemmalaget Floda hade ledningen i början av tredje perioden, med 5-4, men Lindås Rasta vände matchen och vann till slut med 10-6.

Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson tyckte så här om matchen:

– Vi trummar på bra i två perioder utan att riktigt få kontroll om matchen. När vi går ner på folk i tredje så blir det en annan grej och vi vinner till slut på ett bra sätt.

Det var bortaseger nummer sex i rad för Lindås Rasta.

Lindås Rasta startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Gustav Andersson och Alexander Wallberg innan Floda svarade och gjorde 2-1 genom Tim Larsson. Floda förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det i stället Lindås Rasta som hade greppet. Laget vann perioden med hela 1-6 och matchen med 10-6.

Adam Thyselius gjorde tre mål för Lindås Rasta och ett assist, Gustav Andersson gjorde tre mål för och Alexander Wallberg stod för tre poäng, varav ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Lindås Rasta är på andra plats.

Floda tar sig an Zenith i nästa match hemma lördag 16 december 15.00. Lindås Rasta möter samma dag 14.30 Alingsås hemma.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust