Jemtland Innebandy förlorade mot Timrå IBC

Storseger för Timrå borta mot Jemtland

Timrå hade en riktig målfest när man besegrade Jemtland borta i Östersunds sporthall i division 1 Norra herr. Timrå vann med hela 12-5 (3-1, 4-1, 5-3).

– Vi startar matchen bra med hög delaktighet, andra perioden är sämre trots att vi går 4-1. Vi styr den här matchen ganska bra större delen, men det finns dippar då vi inte dikterar som vi vill. Men skönt att få vinna efter några tyngre veckor, kommenterade Timrås tränare Kristoffer Asp.

Timrå tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.17 genom Hampus Strömberg, och gick upp till 0-2 innan Jemtland svarade.

I periodpausen hade Timrå ledningen med 1-3. Timrå hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.56 genom Gabriel Edlund, och gick upp till 1-6 innan Jemtland svarade.

2-7 blev det till slut för Timrå. Timrå startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 2-7 till 2-9. Jemtland fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Timrå som drog ifrån igen. Laget gjorde tre mål på två minuter till 3-12. Jemtland hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 5-12.

Timrås Hampus Strömberg stod för fem poäng, varav fyra mål, Albin Hallberg-Edlund hade tre assists och Rasmus Larsson gjorde ett mål och två assist. Henrik Esbjörnsson gjorde fyra mål för Jemtland.

Det här betyder att Timrå ligger på sjätte plats i tabellen, och Jemtland är på elfte plats.

Lördag 16 december 15.00 spelar Timrå hemma mot Bergnäset.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann