Farsta IBK förlorade mot Hässelby

Klar seger för Hässelby mot Farsta

Hässelby hade inga problem med Farsta i division 1 östra Svealand herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-4 (3-0, 2-2, 4-2).

Hässelbys lagledare Björn Andersson om matchen:

– Klasskillnad.

Hässelby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Joakim Renner, Rasmus Ahlén-Bonér och Felix Dahlström. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Hässelby hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.24 genom Joakim Renner, och gick upp till 2-8 innan Farsta kom tillbaka och reducerade till 4-8.

Innan matchen var över hade Hässelby gjort hela 4-9.

Hässelbys Joakim Renner stod för sex poäng, varav fyra mål och Victor Admassu gjorde ett mål och två assist. Christoffer Myr-Holmqvist gjorde tre mål för Farsta.

Farsta har två vinster och tre förluster och 28–38 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hässelby har tre vinster och två förluster och 30–24 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Hässelby är på tredje plats.

Nästa motstånd för Farsta är Nykvarn IF. Lagen möts måndag 18 december 19.30 i Farstahallen. Hässelby tar sig an Värmdö hemma lördag 16 december 13.00.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta