Öjebyn vann mot IBK Luleå

IBK Luleå föll mot Öjebyn – efter sent avgörande

IBK Luleå föll borta mot Öjebyn. I tredje perioden avgjorde Öjebyn och vann matchen i division 1 Norra herr med 6-5 (0-2, 3-1, 3-2).

IBK Luleås tränare Pär Johansson kommenterade matchen:

– Vi är klart bättre över 60 minuter men blir straffade för våra misstag. Vi bör vinna denna match men får den riktigt inte hela vägen fram till poäng. Öjebyn sliter hårt på sina toppspelare och får vi utdelning är det klart.

Isac Zerpe slog till 16.36 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

IBK Luleå startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Felix Berggren och Joel Lindström. I andra perioden var det i stället Öjebyn som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Öjebyn var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 6-5.

Erik Nilsson och Isac Zerpe gjorde två mål och ett assist var för Öjebyn.

Förlusten var IBK Luleås tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att IBK Luleå ligger på femte plats i tabellen, och Öjebyn är på andra plats.

Nästa motstånd för IBK Luleå är Härnösand. Lagen möts lördag 16 december 13.00 i Öbacka Sportcenter.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7 IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2