IBF Borlänge spelade lika mot Björklinge BK
Montage
Matchrapport

IBF Borlänge kryssade hemma mot Björklinge

ANNONS

IBF Borlänge och Björklinge spelade oavgjort i mötet i division 1 västra Svealand herr i Maserhallen på lördagen. Matchen slutade 4-4 (2-0, 1-1, 1-3, 0-0).

– Det känns som en förlust. Vi gör en bra första period för att sedan bara bli sämre och sämre. Tyvärr för vår del får de in kvitteringen med 30 sekunder kvar. Lite onödigt kändes det som. Vi kan bättre och får visa det framöver om vi ska blanda oss i snackat om kvalet. Det ska tilläggas att vi endast är 2 poäng från allsvenskt kval samt att vi har flertalet hemmamatcher kvar innan serien är färdigspelad. Så vi laddar om och steppar upp framöver, kommenterade IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson efter matchen.

Björklinges tränare Daniel Nordlindh tyckte till om matchen:

– Det var en jämn, tight match där jag ändå tycker vi gör det helt okej. Vi skapar tillräckligt mycket lägen för att vinna men deras målvakt gör en stormatch.

I början av matchen var IBF Borlänge starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Oskar Backlund och Emil Ragnarsson. IBF Borlänge ökade ledningen till 3-0 genom Albin Högman efter 11.15 i andra perioden.

Efter 13.44 av perioden kunde Simon Gustafsson göra 3-1 för Björklinge. Björklinge reducerade igen efter 4.57 i tredje perioden genom Vilhelm Back på pass av Jesper Svärd.

7.08 in i tredje perioden nätade Björklinges Ludvig Bosk på pass av Pontus Gustavsson och kvitterade för Björklinge.

16.00 in i perioden slog Alexander Hedberg till framspelad av Rickard Jadewall och gav laget ledningen för IBF Borlänge.

Björklinge kvitterade till 4-4 med 36 sekunder kvar att spela på nytt genom Simon Gustafsson på pass av Mikael Hast.

Förlängningen blev mållös.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Björklinge är på sjunde plats.

Lördag 16 december 15.00 spelar IBF Borlänge hemma mot Vaksala. Björklinge möter IBK Hudik borta i OilQuick Arena söndag 17 december 15.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge

Den här artikeln handlar om: