IBF Dalen vann mot Bergnäsets AIK

Hemmasegern mot Bergnäset förlänger sviten för IBF Dalen

IBF Dalen fortsätter starkt i division 1 Norra herr. När laget mötte Bergnäset hemma i Thoren Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 9-4 (2-0, 4-2, 3-2). I och med detta har IBF Dalen åtta segrar i rad.

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall kommenterade matchen:

– En match som vi kontrollerar från start till mål i stort sett. Offensivt så är vi hyfsat nöjda spelmässigt men vi ska kunna göra fler mål sett till hur mycket lägen vi skapar. Deras målvakt gör några riktigt fina räddningar i första framförallt. Vi behöver bli lite noggrannare defensivt framöver men vi är såklart nöjda med tre poäng och att vi fortsatt är obesegrade.

IBF Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Ludwig Blomberg, ett mål av Adam Forsman och ett mål av Terje Skaugvold. Även i andra perioden var det IBF Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

IBF Dalen startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 8-2-ledning. Bergnäset fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock IBF Dalen som avgjorde. Laget gjorde 9-3 med 15 minuter kvar att spela genom Adam Forsman på pass av Emil Alm. Bergnäset hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 9-4.

Adam Forsman gjorde två mål för IBF Dalen och spelade dessutom fram till två mål.

Bergnäsets nya tabellposition är nionde plats, medan IBF Dalen leder serien.

I nästa omgång har IBF Dalen Kiruna AIF hemma i Umeå Energi Arena, lördag 9 december 15.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå