Fagerhult Habo vann mot Fristad
Montage
Matchrapport

Fagerhult Habo vann efter drömvändning i andra mot Fristad

ANNONS

Bortalaget Fristad ledde matchen mot Fagerhult Habo inför andra perioden. Men där fick Fagerhult Habo rejäl utdelning med tre raka mål. Till slut blev det 8-4 (2-2, 3-0, 3-2) i matchen i Allsvenskan södra herr.

– Jag tycker att vi gör en godkänd match och är det bättre laget tydligt. Främst i de två sista perioderna. Jag tycker vi är starka och smarta med boll och tycker inte att de är riktigt nära efter att vi öka farten lite mer i andra. Ska jag vara ärlig borde vi kanske gjort några mer mål. Men ska inte klaga. Tre poäng in, major pleasure, kommenterade Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson.

Fristads tränare Tobias Ragnarsson tyckte så här om matchen:

– Vi förlorar idag på grund av motståndet återigen var mer effektiva än oss. Tycker ändå vi gör små framsteg där vi sätter vårt försvarsspel lite bättre igen, men tyvärr är vi inte tillräckligt kliniska i våra avslut ännu. Eloge till killarna som kämpar på och gör en bra insats, men motståndet gör det bättre i vissa lägen och drar det längsta strået idag. Vi känner att vi kommer lite närmare och lossnar de bara för oss i effektiviteten så kan vi fortfarande överraska några av lagen.

Fristad tog ledningen efter 7.03, genom Rasmus Larsson framspelad av Jonas Similä.

Fagerhult Habo kvitterade till 1-1 efter 11.20, när Simon Sandqvist hittade rätt på pass av Oscar Liljegrahn.

Laget tog också ledningen efter 18.09, när Theo Eriksson fick träff på pass av William Snäll.

Fristad kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden när Anton Dahlström hittade rätt framspelad av Filip Björendahl.

Fagerhult Habo spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål i mitten av perioden av William Strömfeldt, William Snäll och Robin Raske. Fagerhult Habo var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 8-4.

Fagerhult Habos Robin Raske stod för ett mål och två assists och Markus Eriksson gjorde ett mål och två målgivande passningar. Rasmus Larsson gjorde tre mål för för Fristad.

Det här betyder att Fagerhult Habo ligger på nionde plats i tabellen, och Fristad är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Fagerhult Habo Partille borta i Partillebohallen, lördag 16 december 14.00. Fristad spelar hemma mot Lund Elit lördag 9 december 14.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

Den här artikeln handlar om: