Skoghall vann mot IBF Backadalen

9-2 mot Backadalen – nu är Skoghall ny serieledare

Skoghall och gästande Backadalen möttes i division 1 västra Götaland herr på lördagen. Det slutade med seger för Skoghall vars segersiffror skrevs till 9-2 (3-0, 1-1, 5-1). I och med detta klättrade Skoghall upp till topp på tabellen, på samma poäng som Lindås på andra plats. Backadalen ligger på elfte plats i tabellen.

Därmed har Skoghall vunnit tio matcher i rad i division 1 västra Götaland herr.

Skoghall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Adam Rundqvist, Linus Broström och Sebastian Nyborg. Det var bara början för Skoghall. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-1.

Skoghall vann också tredje perioden 5-1 och matchen med hela 9-2.

Skoghalls Noah Swahn stod för ett mål och två assists.

Skoghall har en stark form med fem segrar och 32–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Backadalen har två vinster, en oavgjord och två förluster och 21–24 i målskillnad.

Nästa motstånd för Skoghall är Varla. Lagen möts söndag 17 december 14.00 i Hammarö Arena.

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Mölndals IBF tappade allt – osannolik vändning av Backadalen i Lundbyskolans sporthall