Nykvarn IF förlorade mot Värmdö

Tre poäng för Värmdö hemma mot Nykvarn IF

Värmdö vände och vann mötet i division 1 östra Svealand herr på bortaplan mot Nykvarn IF, med 6-3 (1-2, 2-0, 3-1).

Värmdös tränare Andreas Svensson:

– Trevande start, men tycker vi kommer igång på riktigt efter 2-2. Nykvarn är ett starkt lag defensivt, men idag visade vi att vi är det starkaste defensiva laget.

Segern var Värmdös fjärde på de senaste fem matcherna.

Nykvarn IF började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.24 slog Kevin Mattsson till.

Värmdö kvitterade till 1-1 efter 9.28, när Vilde Westerlund hittade rätt.

Nykvarn IF tog ledningen på nytt efter 17.37, när Kevin Mattsson återigen slog till framspelad av Oliver Mattsson.

Efter 13.06 i andra perioden slog Fredrik Hjelm till, framspelad av Pierre Johansson och kvitterade för Värmdö.

Vilde Westerlund gjorde dessutom 2-3 efter 13.46 på pass av Filip Lundmark.

1.32 in i tredje perioden nätade Värmdös Lucas Nordahl på pass av Henrik Johansson och ökade ledningen för Värmdö.

17.36 in i perioden slog Kevin Mattsson till ännu en gång framspelad av Viktor Hägg och reducerade för Nykvarn IF. Fler mål än så blev det inte för Nykvarn IF.

Värmdö ökade ledningen till 3-5 med 59 sekunder kvar att spela genom Emil Mattsson.

Laget punkterade matchen med ett 3-6-mål med tio sekunder kvar att spela på nytt genom Lucas Nordahl på pass av Henrik Johansson. Nordahl fullbordade därmed Värmdös vändning. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Nykvarn IF:s Kevin Mattsson gjorde tre mål.

Det här betyder att Värmdö ligger på fjärde plats i tabellen, och Nykvarn IF är på tredje plats.

Måndag 18 december 19.30 spelar Nykvarn IF borta mot Farsta. Värmdö möter Hässelby borta i Hässelbyhallen lördag 16 december 13.00.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Kryss för Värmdö och Ekerö IK Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF