Munka-Ljungby vann mot Malmhaug
Montage
Matchrapport

Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Malmhaug

ANNONS

Munka-Ljungby hade en riktig målfest när man besegrade Malmhaug hemma i Munkahallen i division 1 södra Götaland herr. Munka-Ljungby vann med hela 19-3 (5-0, 9-2, 5-1).

Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson kommenterade matchen:

– Vet knappt vad jag ska säga. Mest nöjd över att vi orkar trumma på och hålla en såpass hög nivå över 60 minuter. Malmhaug är inte bra men lider med de och hoppas de hittar en väg ur detta.

Munka-Ljungby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Eric Pålsson, Johan Åkesson, Liam Ahlin, William Jönsson och Mattias Dahl. Och det var bara början. Munka-Ljungby var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 9-2 och ställningen efter två perioder var 14-2.

Munka-Ljungby hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.51 genom Vilhelm Losell, och gick upp till 17-2 innan Malmhaug svarade.

Slutresultatet blev 19-3 i Munka-Ljungbys favör.

Munka-Ljungbys Liam Ahlin stod för två mål och fyra assists, William Jönsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Johan Åkesson gjorde tre mål och ett målgivande pass, Mattias Dahl gjorde ett mål och två målgivande passningar och Eric Pålsson gjorde tre mål.

Munka-Ljungby har tre segrar och två förluster och 37–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmhaug har en vinst och fyra förluster och 27–60 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Munka-Ljungby nu ligger på tredje plats. Malmhaug är på elfte plats.

I nästa match möter Munka-Ljungby Gränna borta på lördag 16 december 14.30.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen

Den här artikeln handlar om: