Pixbo Wallenstam IBF vann mot Träslövsläge IF
Montage
Matchrapport

Pixbo avgjorde i förlängningen mot Träslövsläge

ANNONS

Pixbos väg till seger mot Träslövsläge hemma i division 1 västra Götaland herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Pixbo avgöra till 10-9 (1-2, 2-3, 6-4, 1-0) och ta bonuspoängen. Arvid Skrapste spelade en avgörande roll för Pixbo när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

– Riktigt go seger, tyvärr löser vi inte tre pinnar men vi är relativt nöjda ändå. I andra när vi ligger under med 1-5 så kändes det ruskigt tufft!! Vi visar bra moral och vänder matchen, bra fart och go energi i truppen trots många sjuka och skadade. Många fick spela på nya positioner i nya konstellationer. Vi hade dessutom en debutant i kassen i form av Elmer Arne som gjorde sin första match i division. 1 och han stod för en fin insats trots att siffrorna stack iväg lite men det var ingen defensiv match utan två lag som fick forcera rejält hela tiden så det skapades många 3 vs 2 situationer eller 2 vs 1 åt båda håll. Matchens lirare i Pixbo - Hampus Nyberg, kommenterade Pixbos tränare Johan Good efter matchen.

Träslövsläge var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

Även i andra perioden var det Träslövsläge som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

I tredje perioden var det i stället Pixbo som hade kommandot. Laget vann perioden med 6-4 och ställningen efter ordinarie speltid var 9-9.

I förlängningen tog det 1.51 innan Pixbo avgjorde till 10-9. Matchvinnare för hemmalaget blev Arvid Skrapste, framspelad av Samuel Dömstedt.

Träslövsläges Nils Eliasson stod för fyra poäng, varav ett mål och Victor Back gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Hampus Nyberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Pixbo och Sebastian Österman hade tre assists.

Pixbo har tre segrar och två förluster och 41–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Träslövsläge har två vinster och tre förluster och 38–30 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Pixbo nu ligger på sjätte plats. Träslövsläge är på femte plats.

I nästa match möter Pixbo GS 86 borta på lördag 16 december 16.00.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Äntligen seger för Varla mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: