Umeå City IBK förlorade mot IBK Dalen

Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Thoren Arena

IBK Dalen hade inga problem med Umeå City i Allsvenskan norra/östra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-1 (3-0, 3-0, 3-1).

– En match som började med en första period där vi inte riktigt var så påkopplade som vi vill. Men gör ändå 3 mål i den perioden. I den andra perioden tar vi tag i spelet med boll och skapar fler farliga lägen. I den tredje fortsätter vi jobba på och gör 3 till mål framåt. Vi tar framförallt med oss spelet i den andra perioden. Härligt med seger och 3 poäng in, kommenterade IBK Dalens tränare Caroline Stattin efter matchen.

Därmed har IBK Dalen vunnit tio matcher i rad i Allsvenskan norra/östra dam.

IBK Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Linnéa Bäckström, Lisa Ehlin och Elin Nordin. Och det var bara början. IBK Dalen stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6. IBK Dalen gjorde sen tre mål i rad tredje perioden och gick från 0-6 till 0-9 på bara 7.49.

Linn Lundström reducerade förvisso, men närmare än 1-9 kom inte Umeå City. IBK Dalen tog därmed en stabil seger.

IBK Dalens Hanna Kristoffersson hade tre assists.

Umeå City har en vinst och fyra förluster och 18–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Resultatet innebär att Umeå City ligger kvar på sjätte plats och IBK Dalen toppar tabellen.

I nästa omgång har IBK Dalen Örnsköldsvik IBF borta i Skyttis Arena, lördag 16 december 16.00.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen