Sandvikens AIK vann mot Runsten
Montage
Matchrapport

Tre poäng för Sandvikens AIK hemma mot Runsten

ANNONS

Sandvikens AIK vann mötet i division 1 västra Svealand herr på hemmaplan mot Runsten, med 4-2 (0-0, 3-1, 1-1).

– En underbar derbyseger och vinner rättvist. Vi har en idé om hur vi skulle vinna matchen och genomför det till 100%. Jag är otroligt stolt och glad för alla i och omkring laget. Ny träningsvecka väntar och match mot Rasbo borta nästa helg, tyckte Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström, efter matchen.

Runstens tränare Johan Haglund kommenterade matchen:

– Förlust i en jämn match igen. Två bra målvakter håller ner siffrorna. Att vi förlorar återigen när det är jämnt svider hårt. Men fortfarande samma läge med 10 poäng likt förra året då vi nådde kval. Nu är vi också stabilare i försvaret så att vända det här känns ändå hoppfullt. Kan vi bara få korken av den där ketchupflaskan så kommer det vända om vi fortsätter jobba hårt och sätter grunderna. Vi spelar bra men gör för lite mål, det är därför vi förlorar. Nya tag på torsdag!

Den första perioden slutade 0–0. Efter 9.43 i andra perioden gjorde Runsten 0-1 genom Joakim Rollén.

Sandvikens AIK vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-1 till 3-1 inom bara 2.07. Sandvikens AIK ökade ledningen till 4-1 genom Tony Winberg efter 12.57 i tredje perioden.

Runsten reducerade dock till 4-2 genom Alex Schröder när bara två minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

I tabellen innebär det här att Sandvikens AIK nu ligger på sjunde plats. Runsten är på elfte plats.

I nästa omgång har Sandvikens AIK Rasbo borta i Hall 2000, lördag 2 december 13.00. Runsten spelar hemma mot LI20 IBF torsdag 30 november 20.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0

Den här artikeln handlar om: