RIG Umeå förlorade mot IBF Falun Utveckling

Seger för IBF Falun Utveckling borta mot RIG Umeå

Det blev dramatiskt när bortalaget IBF Falun Utveckling vann matchen mot RIG Umeå i Umeå Energi Arena på söndagen. Lukas Sjöblom stod för IBF Falun Utvecklings avgörande mål 18.20 in i tredje perioden. Matchen i i Allsvenskan norra herr slutade 5-4 (1-0, 1-3, 3-1).

– En match som präglades av mycket kamp och lite skönspel. Små marginaler som avgör, däremot är de otroligt slarvigt av oss och släppa in de avgörande målet. Den sekvensen hade vi gärna spelat om, tyckte RIG Umeås tränare John Edström, efter matchen.

IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh kommenterade matchen:

– Vi är starka matchen igenom, håller dem utanför och förtjänar att ta med oss tre poäng hem.

IBF Falun Utveckling tog ledningen efter 15.10, genom Lukas Rosenklint på pass av Victor Frisch. RIG Umeå förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Efter 8.57 i tredje perioden gjorde IBF Falun Utveckling 3-4, återigen genom Lukas Rosenklint.

RIG Umeå kvitterade till 4-4 genom Victor Jensen efter 14.44 av matchen.

IBF Falun Utveckling kunde dock avgöra till 4-5 med 1.40 kvar av matchen genom Lukas Sjöblom.

Lukas Sjöblom gjorde tre mål för IBF Falun Utveckling.

Det här var RIG Umeås femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Falun Utvecklings tredje uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet tionde plats i tabellen. IBF Falun Utveckling är på åttonde plats.

Söndag 3 december möter RIG Umeå Älvsjö borta 14.30 och IBF Falun Utveckling möter Järfälla Bele borta 13.15.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå