Lidköping IBK vann mot Surahammars IBF

Målfest när Lidköping krossade Surahammar i Idrottens hus

Lidköping hade inga problem med Surahammar i division 1 Mellersta herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 15-7 (4-2, 8-3, 3-2).

– Bra match offensivt men vi behöver slipa på lite detaljer i vår defensiv. Skönt i det stora hela att studsa tillbaka efter föregående match, tyckte Lidköpings tränare Jonas Olsson, efter matchen.

Surahammars huvudtränare Richard Schlugi:

– Dåligt. Enda positiva är att vi inte slutar jobba. Glömmer detta och går vidare.

Lidköping hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.41 genom Andreas Granberg, och gick upp till 3-0. Surahammar kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Lidköping dock ryckt åt sig ledningen med 6-2. Även i andra perioden var det Lidköping som var starkast. Laget vann perioden med hela 8-3 och ställningen efter två perioder var 12-5.

Lidköping vann också tredje perioden 3-2 och matchen med hela 15-7.

Surahammars Simon Eleholm stod för fem poäng, varav tre mål. Marcus Nilsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål för Lidköping och Joel Flensén gjorde två mål och totalt fyra poäng.

I tabellen innebär det här att Lidköping nu ligger på tredje plats. Surahammar är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 2 december, har Lidköping Linköping borta i Linköpings Sporthall 11.00, medan Surahammar spelar hemma mot Berg 13.30.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar