Pixbo-Växjö 6-5 SD
Pixbo vann med 6-5 efter förlängning mot Växjö.
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)
Svårslagen underhållning mellan Pixbo och Växjö
ANNONS

Pixbo vände 0-3-underläge: "Vansinnigt starkt"

Toppmötet Pixbo-Växjö bjöd på högt underhållningsvärde, som väntat mellan två så bollskickliga och kreativa lag som gillar att gå på snabba anfall. Tempot var högt och många spelare kan behandla bollen väl i den höga farten. 

Till en början var jag återigen imponerad av Växjös hårda försvarsarbete. Målvakten Viktor Kastengren har hittat tillbaka till en hög nivå men det är också delvis så att försvaret för honom bra. Det känns harmoniskt i Växjö, i både rollfördelning och kemi i formationerna, de utstrålar glädje och god lagmoral. Förstafemman är stundtals briljant i såväl uppställt anfallsspel som i omställningar. Idag tycker jag att André Andersson var bättre än jag sett honom vara på länge, han kändes rapp på backplats.

Att Pixbo ändå lyckas vända detta, från 0-3 och en väldigt trög insats i första perioden, är så vansinnigt starkt. Sättet man äter sig in i det. En nyckel blev såklart när man klarade två minuter i spel tre mot fem i andra perioden, följt av ytterligare ett boxplay som man redde ut, för att sedan kort därefter själva göra mål. Jon Hedlund stod för några makalösa räddningar.

Jag tycker inte att Pixbo gör en jättebra match men ändå två nya poäng in på kontot. Det säger mycket.

Victor Johansson var pigg matchen igenom och det var rättvist att han fick göra ett mål till slut. Han vann matchen i matchen mot storebror Oscar.

Fabian Lindbäck är het. Det händer nästan alltid bra saker när den rightfattade backen går på sina offensiva räder, och han är bra på att värdera när han ska göra det.

Jag tänkte under matchens gång att Pixbo har sparkapital i Arvid Äse som, är min känsla, inte riktigt har kommit igång i SSL fullt ut ännu som ha skulle kunna. Ändå gjorde han tre poäng till slut, och har nu totalt tolv poäng på tio matcher. Det är lika många poäng som Sakarias Ulriksson har gjort. Så jag får nog börja ändra uppfattning där.

Kommentatorn i sändningen var inne på att Pixbo lyckades neutralisera Jesper Sankell. Nej-nej, jag tycker han var riktigt bra, som i stort sett alltid numera. Tre assists varav detaljen när han får med sig bollen i kontringen innan framspelningen till 3-4-målet var extra läcker.

***

Storvreta och Mullsjö åkte till Kalmar respektive Uppsala med tunna trupper och löste ändå varsin bortaseger. Jag tycker att Mullsjös Joel Ingesson uttryckte det bra efter 6-5 mot Hagunda, att det faktiskt finns något positivt att hämta i den här typen av situationer. Det är på något vis lättare då att komma samman som lag och göra den där 100-procentiga arbetsinsatsen. Otto Weidman! Hattrick och redan hans bästa säsong poängmässigt i Storvreta efter bara tio omgångar.

***

Martin Karlsson gjorde sin 500:e SSL-poäng i karriären igår, i 9-3-vinsten mot Nykvarn. Bara att lyfta på hatten åt “Mr. Linköping”. Han blir den 20:e spelaren i historien att nå den milstolpen.

***

Nykvarn går trögt. Framför allt kanske i offensiven. Man tycker att det borde gå att göra fler än tre-fyra mål per match med det spelarmaterialet. Men nu håller vi främst tummarna för att det inte är så illa med Valdemar Ahlroth som många befarar, efter att han blev liggande i plågor igår, med tanke på hans skadehistorik. Det är en spelare som Nykvarn behöver men ännu mer unnar man honom att slippa ännu en långtidsskada.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Islossning i tredje – Pixbo vann klart mot Hagunda Pixbo utklassade FCH på bortaplan Pixbo bröt Storvretas segersvit Kalmarsund fortsätter vinna – 6-3 mot Pixbo Pixbo vann med 7-6 borta mot Nykvarns IF

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Pixbo-Växjö, spelare för spelare
Plus Betyg: Pixbo-Växjö, spelare för spelare
Den här artikeln handlar om: