Hagfors IBS vann mot Kais Mora
Montage
Matchrapport

Segerraden förlängd för Hagfors – besegrade Kais Mora

ANNONS

5-4 (2-2, 2-0, 1-2) blev resultatet när Hagfors och Kais Mora möttes i Uddeholm Arena på lördagen. I och med detta har Hagfors fyra raka segrar i division 1 västra Svealand herr.

– Trots att Mora är ett av de absolut bästa lagen vi mött hittills, eller kanske just därför, känns den här segern extra imponerande från vår sida. Vi släpper bara in mål i numerärt underläge och på en indianare. I fem mot fem-spelet är vi så gott som felfria, så det här var nog faktiskt helt rättvist. Nu saknas det bara att vi höjer spelet i special teams litegrann, så är vi snart där vi vill vara, både offensivt och defensivt, tyckte Hagfors tränare Niclas Andersson, efter matchen.

Kais Moras tränare Peter Wallin:

– Vår första period är bra men likväl så är det 2-2 efter två individuella misstag. I andra så är vi mindre bra och fortsätter göra misstag. Vi gör ett tappert försök i tredje när vi plockar målvakten och spelar sex mot fem. Två mål och en utebliven straff i slutsekunderna. Domarna är bra idag och vi förlorar inte på grund av dem. Men i slutet gjorde de lätt för sig. Då var det djungels lag som gällde och klassiska citatet. Vi såg inte. Plussar för Noah Flury och Daniel Vaigur i mål.

Hagfors fina hemmaform håller i sig. Segern var sjätte raka i Uddeholm Arena.

Hagfors började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.39 slog Filip Gustafsson till.

Kais Mora kvitterade till 1-1 efter 9.39, när Axel Vallentgoed slog till framspelad av Daniel Simons-Pettersson.

Laget tog också ledningen efter 13.09, när Max Junell-Simonsson hittade rätt på pass av Johan Solarfs.

Hagfors kvitterade till 2-2 efter 17.23, när Adam Nordqvist fick träff framspelad av Fabian Lakander.

Hagfors startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom två mål av Alexander Bergström. Hagfors ökade ledningen till 5-2 genom Albin Åslund efter 4.18 i tredje perioden.

Kais Mora reducerade dock till 5-3 genom Dennis Mårten-Lång när bara en minut återstod att spela, och gav matchen spänning sista 42 sekunderna.

Max Junell-Simonsson gjorde ett mål för Kais Mora och två assist.

Det här var Hagfors andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kais Moras andra uddamålsförlust.

För Hagfors gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Kais Mora är på femte plats.

I nästa omgång har Hagfors Hälsinggården borta i Lugnet, lördag 2 december 15.15. Kais Mora spelar hemma mot Alunda söndag 3 december 16.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Den här artikeln handlar om: