IBK Luleå vann mot Skellefteå Utv

Seger för IBK Luleå hemma mot Skellefteå Utv

IBK Luleå vann mötet med Skellefteå Utv hemma med 9-5 (3-2, 5-0, 1-3) på lördagen i division 1 Norra herr.

– Vi gör två riktiga bra perioder första och andra. Vi leder rättvist och ska i tredje gjort några mål till och stängt matchen snabbare. Sen sista 10 minuter är full kontroll från vår sida, tyckte IBK Luleås tränare Pär Johansson, efter matchen.

IBK Luleå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var IBK Luleå starkast och gick från 3-2 till 8-2 genom två mål av Joel Dahlbom, ett mål av Toni Alamartin, ett mål av Joel Lindström och ett mål av Axel Ohlsson. I tredje perioden var det i stället Skellefteå Utv som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 men IBK Luleå kunde hålla undan och vinna matchen med 9-5.

Adrian Ericsson gjorde två mål för IBK Luleå och ett målgivande pass. Oliver Degerfält gjorde tre mål för för Skellefteå Utv.

IBK Luleå har tre segrar och två förluster och 38–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå Utv har två vinster och tre förluster och 28–40 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att IBK Luleå nu ligger på fjärde plats. Skellefteå Utv är på sjätte plats.

I nästa omgång har IBK Luleå Öjebyn borta i Norrmalmia Sporthall, lördag 2 december 14.00. Skellefteå Utv spelar hemma mot Kiruna AIF söndag 3 december 14.00.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan