FBC Nyköping vann mot FBI Tullinge

Rabi Kahlaji tvåmålsskytt för Nyköping i segern mot Tullinge

Nyköping vann mötet med Tullinge hemma med 7-4 (1-1, 3-2, 3-1) på lördagen i division 1 östra Svealand herr.

Tullinges sportchef Jacob Ericson om matchen:

– Självklart tråkigt med säsongens första förlust. Men Nyköping gör det bra samtidigt som vi inte alls kommer upp i nivå. Nu gäller det att snabbt ladda om och studsa tillbaka redan kommande helg.

Nyköping började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.40 slog Emanuel Sörberg till framspelad av Leo Johansson.

Tullinge kvitterade till 1-1 efter 7.51, genom André Lindman på pass av Filip Svensson.

Nyköping tog ledningen på nytt efter 20.55, när Rabi Kahlaji slog till på pass av Christoffer Ekstrand.

Nyköping inledde andra perioden med att göra 3-1 genom Rabi Kahlaji, innan Tullinge svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Anton Andersin för framspelad av André Lindman efter 12.15.

I slutminuterna var det dock Nyköping som tog greppet. Christoffer Ekstrand gjorde 4-3 efter 15.09, på pass av Rabi Kahlaji. Nyköping hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.26 genom Viktor Palm, och gick upp till 6-3 innan Tullinge svarade.

Segern skrevs till slut till 7-4 för Nyköping.

Viktor Palm gjorde ett mål för Nyköping och spelade dessutom fram till två mål.

Nyköping har tre segrar och två förluster och 31–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tullinge har två vinster, en oavgjord och två förluster och 30–28 i målskillnad.

Nyköping ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Tullinge fortfarande leder serien, två poäng före RA19.

Lördag 2 december spelar Nyköping borta mot Täby FC 15.30 och Tullinge mot RA19 hemma 14.00 i Tullingehallen.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge