Gimonäs Umeå IF vann mot Jemtland Innebandy

Målfest när Gimonäs Umeå krossade Jemtland i Sjöfruhallen

Gimonäs Umeå hade inga problem med Jemtland i division 1 Norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 13-3 (2-1, 6-1, 5-1).

– Vi gör återigen en bra defensiv insats. Kul att vi även har bra utdelning framåt. Hela laget skall hyllas men Vincent Rosèn var riktigt bra i dag. Tor Bergström i målet står även han för en bra insats, kommenterade Gimonäs Umeås tränare Jonas Boström.

Segern var Gimonäs Umeås femte på de senaste sex matcherna.

Gimonäs Umeå startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Gustaf Rönnholm och Emil Dahlberg innan Jemtland svarade och gjorde 2-1 genom Pontus Göransson. Även i andra perioden var det Gimonäs Umeå som var starkast. Laget vann perioden med hela 6-1 och ställningen efter två perioder var 8-2.

Gimonäs Umeå hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.26 genom Birk Uppstu, och gick upp till 11-2 innan Jemtland svarade.

Segern skrevs till slut till 13-3 för Gimonäs Umeå.

Linus Andersson och Gustaf Rönnholm gjorde två mål och tre assist var för Gimonäs Umeå.

Det här betyder att Gimonäs Umeå är kvar på tredje plats, och Jemtland stannar på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Gimonäs Umeå är Vattjom. Lagen möts lördag 2 december 14.00 i Baldershallen.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7