Björklinge BK förlorade mot Rasbo

Björklinge utklassat av Rasbo hemma – med 2-10

Björklinge åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Rasbo med hela 2-10 (0-3, 1-3, 1-4) i division 1 västra Svealand herr.

Rasbo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Christoffer Gustafsson och ett mål av Isak Peterson. Rasbo var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Rasbo som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-6.

Rasbo vann också tredje perioden 1-4 och matchen med hela 10-2.

Oliver Raudasoja gjorde tre mål för Rasbo och ett assist, Christoffer Gustafsson stod för tre poäng, varav två mål, Rasmus Grönvik gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Isak Peterson gjorde tre mål för.

Björklinge har tre vinster och två förluster och 26–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rasbo har fem vinster och 42–14 i målskillnad.

Björklinge ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Rasbo ligger på andra plats.

Björklinge tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta lördag 2 december 15.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge