LI20 IBF förlorade mot IBF Borlänge

Storseger för IBF Borlänge borta mot LI20 IBF

IBF Borlänge hade en riktig målfest när man besegrade LI20 IBF borta i Leksandshallen i division 1 västra Svealand herr. IBF Borlänge vann med hela 10-1 (2-0, 4-1, 4-0).

– Väger tyvärr för lätt. Behövs några kilon, snabbhet och rutin för att fylla ut Div 1-kostymen, kommenterade LI20 IBF:s tränare Bo Wiklund efter matchen.

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra match men borde gjort ännu fler mål. Motståndet är alldeles för svagt för den här serien då de är inne i en generationsväxling. Men skönt med en storseger och att vi förbättrade målskillnaden.

I början av matchen var IBF Borlänge starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Adrian Chilo och Erik Östby. Det var bara början för IBF Borlänge. IBF Borlänge hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.10 genom Erik Östby, och gick upp till 0-5 innan LI20 IBF svarade.

Segern skrevs till slut till 1-6 för IBF Borlänge. IBF Borlänge fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Oskar Backlund, som gjorde två mål, Markus Nalen och Alexander Haukirauma.

IBF Borlänges Oskar Backlund stod för fyra poäng, varav tre mål.

IBF Borlänge ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan LI20 IBF är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har LI20 IBF Runsten borta i Gavlehov Arena, torsdag 30 november 20.00. IBF Borlänge spelar hemma mot Björklinge lördag 2 december 15.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0