Mölndals IBF vann mot Floda

Mölndals IBF vann efter stark vändning mot Floda

Bortalaget Floda ledde matchen mot Mölndals IBF, men i andra perioden fick Mölndals IBF rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och Floda orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 5-4 (2-2, 3-0, 0-2) i matchen i division 1 västra Götaland herr.

Floda tog ledningen efter 12.11, genom Edward Hillbom framspelad av Daniel Jakobsson.

Mölndals IBF kvitterade till 1-1 efter 16.16, genom David Siitonen på straff.

Laget tog också ledningen efter 17.57, när David Siitonen återigen slog till framspelad av Herman Karlsson.

Floda kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Joel Ryberg på pass av Jesper Hallberg.

Mölndals IBF spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Herman Karlsson, Emil Ås och Anthony Berg. Daniel Jakobsson och Tim Larsson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 5-4 kom inte Floda.

Daniel Jakobsson gjorde ett mål för Floda och två assist.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Mölndals IBF med 17–20 och Floda med 24–27 i målskillnad. Det här var Mölndals IBF:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Flodas andra uddamålsförlust.

Mölndals IBF:s nya tabellposition är sjätte plats, medan Floda är på femte plats.

Lördag 2 december spelar Mölndals IBF borta mot GS 86 17.15 och Floda mot Lindås Rasta hemma 15.00 i Nova Floda Sportcenter.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust