#IB24SILLY

Hoppar av RIG för att fortsätta karriären i Storvreta

ANNONS

Supertalangen Julia Nilsson är ansluter till Storvreta IBK omedelbart.

Marstrands IBK-fostrade Julia Nilsson lämnade Lindås för två säsonger sedan för att flytta upp till Umeå och gå på riksinnebandygymnasiet. Men efter bara en och en halv säsongen väljer hon att hoppa av och istället flytta till Uppsala för spel med Storvreta i Allsvenskan. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så var även hennes förra klubb Lindås med i kampen om hennes underskrift men det blev till slut Storvreta.

– Att lämna RIG var inget enkelt beslut. Innebandy är det viktigaste som finns för mig och jag har lärt mig många saker som jag inte tror att jag skulle gjort om jag inte gått där. Jag har växt både som person och som innebandyspelare. Men jag har mått väldigt dåligt under en större del av min tid på RIG och mot slutet så började luften rinna ur mig. Glädjen som jag alltid haft började försvinna, och jag kände inte igen mig själv längre. Så då kände jag att jag måste hitta mig själv igen vilket jag visste behövde vara på annat håll. Men trots att det vart motigt för mig på RIG så är jag ändå väldigt tacksam för den tid jag haft där och vet att jag kommer ut där starkare än innan, säger Nilsson i ett pressmeddelande. 

Julia Nilsson spänner bågen i Storvretatröjan. Foto: Adam Troy

 

Nilsson har redan flyttat ner till Uppsala och är spelklar för Storvreta som har två matcher kvar innan VM-uppehållet. Den andra matchen är en hängmatch och ett toppmöte mot Nacka som spelas samtidigt som Nilsson är uttagen till U19-landslagets läger i IFU Arena. 

– Jag valde att komma till Storvreta för att det är en stor klubb som har höga visioner. Personerna i Storvreta IBK är även helt fantastiska, både på spelarsidan och i ledarstaben. Jag har fått ett enormt stöd och tror att jag kommer lära mig supermycket som kommer gynna mig i min framtida karriär. Mina förväntningar är att hitta mig själv som innebandyspelare igen. Sen vinna mycket matcher och kunna vara med och bidra med både mina kunskaper när det kommer till innebandyn men även mycket rolig energi till Storvreta. Sen hoppas jag såklart också på att vi ska ta oss till ett SSL-kval, det hade varit extremt kul. Hoppas även att spela innebandyfesten med JAS.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson om värvningen:

– Jag har under en kort tid lärt känna en mycket ambitiös och talangfull spelare som har en fantastisk innebandybegåvning. I Julia Nilsson ser jag en ung och målmedveten spelare som har alla de förmågor som behövs för att bli en av de absolut bästa innebandyspelarna i framtiden. Så nu när hon bestämt sig för att satsa vidare i en ny miljö så är det såklart ett stort ansvar som vi tar på oss, att få henne att fortsätta utvecklas så som hon har gjort de senaste åren. Men vi ser också att hon redan nu kommer att bidra till laget med hennes fina kvaliteter i våra allsvenska ambitioner. 


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: