Allsvenskan västra/södra
TV: Två självmål...av målvakterna avgjorde seriefinalen

Det blev ett snöpligt slut på seriefinalen i allsvenskan södra för Partille och något man inte ser allt för ofta.

Igår spelades det ett Göteborgsderby i allsvenskan mellan Partille och Lindome och det var inte vilket derby som helst. Det var nämligen också en tidig seriefinal då Partille ledde serien en poäng före säsongens sensationslag Lindome.

Hemmalaget satt kanske inte kvar på bussen inledningsvis men de hade definitivt bara ställt ut skorna. Ett märkbart passivt Partille var inte alls med inledningsvis och det var först efter Lindomes 3-0-mål, fem minuter in i andra perioden, som Partille började ta tag i spelet och driva upp någon form av bolltempo.

3-0-målet var dessutom ett gratismål för Lindome då Partilles målvakt tappade in den i eget mål. Efter det bytte Partille målvakt och utespelarna började sätta fart på bollen och spela innebandy.

Här svängde matchbilden och Partille tog över mer och mer av spelet och Lindome såg mer och mer ut som ett lag som fuskat med försäsongsträningen. I mitten av tredje perioden handlade allt om Partille och man reducerade både till 3-4 och 4-5 och känslan var mer när Partille skulle kvittera och inte om.

Men mitt i Partillepressen lyckas Lindome få ett gratismål till fram till 6-4 och åter igen är det ett självmål av Partilles målvakt.

Det tillhör inte vanligheterna att det är en målvakt som gör självmål men att två målvakter från samma lag gör varsitt självmål i en seriefinal, har jag aldrig varit med om tidigare.

Se båda självmålen i klippet ovan.

Matchen i sig var en typisk derbymatch där det var mer kamp och fysiska attribut som avgjorde än bländande spel och tekniska finesser. 7-4 till Lindome speglar första halvan av matchen men definitivt inte den andra. Ett sudden avgörande hade varit ett mer värdigt slut för både lagen och publiken.

Bäst i Lindome var backen Lina Johansson och forwarden Anna Svedman. I Hemmalaget utmärkte sig Sanna Olsson och Linnie Ahlberg mest.

Nu får Lindome fira VM-uppehållet som serieledare och det var det nog inte många som hade tippat på på förhand.

TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten