Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan norra/östra
Expertens tankar om omgång 9 i allsvenskan östra
ANNONS

Andreas Berglind summerar senaste omgången i allsvenskan östra och tippar även den kommande omgången.

Andreas Berglind, som utsågs till årets tränare i SSL förra säsongen, kommer att ha en expertroll på Innebandymagazinet 2023/24 med återkommande analyser om högsta och näst högsta divisionen på damsidan.

 

Allsvenskan Östra

 

Täby FC-Älvsjö AIK 3-4 (Tippade 2-6 men som blev lite mindre segersiffror)En match som verkligen svängde fram och tillbaka där Täby FC tog ledningen med 1-0 genom Isabella Holdt framspelad av en av innebandyns genom tiderna bästa spelare Jennifer Stålhult (När lirar hon i SSL laget ?) 

Sen tog Älvsjö AIK över matchen och gör 1-1 genom Beatrice Lundevall efter slarv i Täby och sen också 2-1 genom Anna Monthan. Dessa två har varit riktiga trotjänare för Älvsjö i många år.

Sedan är det dags för matchen att svänga igen och till fördel för Täby FC genom först 2-2 av duktiga unga spelaren Tyra Liikamaa och sedan 3-2 av Elsa Tydal, som tidigare har ett förflutet i Ackers, innan matchen skulle svänga igen då Älvsjö AIK gör 3-3 sent in i den tredje perioden av Beatrice Lundevall. Och som vanligt med bra lag, som också har flytet just nu, punkterar matchen med 4-3 genom Cecilia Monthan framspelad av mycket duktiga Nathalie Gustafsson som kommer att spela i SSL kommande år. Grattis till Älvsjö som hade ett högre bolltempo i matchen och till duktiga coachen Peter ”Ludde” Lundin.

IBF Falun Utveckling-Tyresö Trollbäcken IBK  2-4 (Tippade kryss men två väldigt sena mål räddade 3 poäng till TT)Tyresö Trollbäcken tog tag i denna match direkt och gör rättvist 1-0 och 2-0 (Som var riktigt snyggt) innan Falun utveckling kom tillbaka in i matchen och kvitterar till 2-2, som var resultatet efter två perioder. Sedan var det ett ställningskrig i den tredje perioden och 18.53 tar Matte Björkman i TT en time out som lönade sig och gav effekt då de endast 23 sekunder efter gör 3-2 genom Rebecka Risberg, snyggt framspelad och en snygg coast to coast assist av Thea Ernberg.

Sedan gör Rebecka Risberg även 4-2 i öppen kasse till segersiffrorna 4-2 och man tar en livsviktig seger och har nu häng på kvalplatsen.

AIK-Alunda IBF 6-7 (Tippade 4-3 som blev istället 6-7 i denna mycket jämna match, siffermässigt)Vet inte vad jag ska säga om detta AIK som har på pappret ett väldigt duktigt lag men som är lite tunna i truppen. Men som nu efter denna förlust ännu inte har vunnit en enda match mot lagen i den östra serien. Nu får man nog ändra sin målsättning till att lyckas hålla kvar laget i allsvenskan för det här håller inte. 

Man kan inte slarva som man gör och bjuder Alunda på två mål från backplats. Det enda positiva för AIK i denna match är att Madde Öhrn nog gjorde årets mål i allsvenskan, Grym prestation och klass på det målet.

Alunda däremot imponerar mer och mer och när man tappade sin bästa målskytt inför den här säsongen till Kais Mora så är det nu andra spelare som kliver fram, och då fram för allt Fanny Blad och Jasmine Van der Veen men även Hanna Salomonsson ska nämnas från sin backplats och duktiga målvakten Julia Melltorn.

Nu är man endast tre poäng ifrån lagen Nacka & Älvsjö som just nu har platsen till ett SSL-kval och redan i nästa helg möter man Älvsjö AIK på hemmaplan i den mycket jobbiga Olandshallen för bortalagen.

Nacka IBK-Storvreta IBK  (Tippade 6-2)Spelas den 2 December och vinner Nacka så tar de över serieledningen och vinner Storvreta så går de om Nacka och upp på en andra plats efter då Älvsjö AIK.

 

Tipset för omgång 10

IBF Falun Utveckling – Täby FC  4-5
Alunda IBF – Älvsjö AIK  2-3
AIK IBF – Nacka IBF  2-6
Tyresö Trollbäcken IBK – Storvreta IBK  3-5

Tabell

1.Älvsjö AIK IBF91021
2.Nacka IBK83618
3.Alunda IBF9-118
4.Storvreta IBK8717
5.AIK IBF9-1010
6.Tyresö Trollbäcken IBK9-129
7.IBF Falun Utveckling9-144
8.Täby FC9-274

Poängligan

1.Amanda LjunggrenStorvreta IBK16521
2.Nathalie GustafssonÄlvsjö AIK IBF11617
3.Josefin EkerhovNacka IBK9817
4.Jonna VuontisvaaraStorvreta IBK71017
5.Victoria StrömNacka IBK8816
6.Madeleine SehlinNacka IBK8816
7.Rebecka RisbergTyresö Trollbäcken IBK10515
8.Cecilia MonthanÄlvsjö AIK IBF6915
9.Fanny BladAlunda IBF8513
10.Jasmine Van der VeenAlunda IBF10212

TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: