Foton: Per Wiklund
Superligan

SSL-målvakten: "Jag behöver ta dopingklassad medicin"

ANNONS

Berättar om frånvaron från planen: "Det sitter ganska djupt i lungorna"

Målvaktstalangen Maja Lindsjö, som var med och vann guld i U19-VM i september 2022, tillhör sedan två säsonger tillbaka Warberg IC.

Där har hon haft svårt att ta rollen som förstamålvakt från Hanna Svensson. Den här säsongen har Lindsjö startat en match men hon har också varit indisponibel den senaste tiden.

Orsaken till detta är en segdragen sjukdom som ännu gäckar henne.

– Det är inget mer speciellt än en kraftig förkylning som satt sig i luftvägarna. Det sitter ganska djupt i lungorna, men nu är det äntligen på bättringsvägen. Jag behöver ta en dopingklassad medicin nu som gör att jag inte får träna, säger Maja Lindsjö till Hallands Nyheter.

Då hoppas Lindsjö kunna vara tillbaka

Lindsjö har fått hålla sig hemma, både från jobbet och innebandyspelandet i Warberg.

– Det har varit jättetufft. Det började som en simpel förkylning som jag trodde att jag skulle kunna träna med, men sedan blev det värre. Jag har bara varit hemma, förutom när jag åkt fram och tillbaka till vården för att de inte kunnat slå fast vad det är jag har. Det är i alla fall ingen covid, vilket är skönt.

20-åringen säger till tidningen att hon hoppas vara helt återställd efter VM-uppehållet. Warberg spelar sin nästa SSL-match den 17 december hemma mot Lockerud Mariestad.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta tog ännu en seger – 7-1 mot Warberg Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt

Den här artikeln handlar om: