Karlstad tog blytung trepoängare borta mot Endre med 5-4.
Foto: Magnus C Lydahl
SSL
Berglinds kalla & heta: "Hela laget fantastiskt bra"
ANNONS

"Riktigt, riktigt uselt" - experten granskar SSL Dam efter 11 omgångar.

Serien blir bara mer och mer spännande. I toppen så är det som vanligt med att TG öser på och kör över allt motstånd, tätt följt av ett jagande Pixbo och jag tror att dessa två lag som vanligt kommer att spela final i år igen.

Efter dessa lag så är det är det tre lag som kommer att slåss om den viktiga tredjeplatsen då jag inte tror Lund, Endre eller Malmö kommer att ha med det att göra då man har visat att man är inte där ännu.

Sedan har vi bottenstriden där det nu är hela sex stycken lag som krigar för sin existens att hålla sig kvar i världens bästa liga, och där flera av dessa lag vann livsviktiga matcher denna helg. Karlstad var allra bäst denna helg, men också Lockerud, Åkersberga och Kalmarsund vann varsin match. De stora förlorarna denna dubbelhelg blev KAIS Mora och Warberg.

Kalla

3) Endre IF som gjorde sig av med sin huvudtränare inför denna säsongen och ersatte med en ny, och man går ut med att man har satsningen mot en final. Jag var på plats i denna match och ser laget gå bort sig i spelvändningar gång på gång, mot ett väldigt duktigt Karlstad ska tilläggas, men att göra det på den här nivån med också ett så rutinerat lag är oförklarligt. Än mer oförklarligt är att de inte kan läsa Karlstads uppspel och göra förändringar under matchen, då vinner man inte sådana här matcher.

2) Domarkvaliteten där man ser klara misstag som man gör inte bara en-två-tre gånger under matcherna utan rätt många klara misstag som inte får hända på denna nivå. Där flera av misstagen faktiskt straffar lagen väldigt hårt och än mer märkbart är att man tittar samma dag på en match där domarna låter lagen smälla på varandra, för att sedan i matchen efter blåsa av för varje närkamp? Här måste det vara en och samma tydliga linje som man måste sätta upp för annars blir det väldigt svårt för lagen att veta vad som är tillåtet eller inte.

1) Warberg sjunker som en fura i tabellen och man gör det också helt rättvist då man inte är bättre. Jag tittade på matchen mot Åkersberga där jag måste lyfta fram Åkersberga till en bra match och livsviktiga poäng. Jag tyckte att Maja Grusell som vanligt var bra i målet och Isabel Balzano gör vad hon vill på planen. Mina Lyth var en gigant i försvaret och Frida Meijer hade lekstuga med Warberg-försvaret. Lekstuga är nog rätt ord för just Warberg nu då detta var den mest usla prestation jag har sett av ett lag hittills denna säsong med ett lag som knappt kunde slå en passning eller ta emot en boll, och där coacherna inte kunde ha scoutat Åkersberga då man gick i fällan gång på gång.

Man fortsatte uppspelen i varje byte på den sidan som Åkersberga har sin brytpunkt på och ska Warberg ta fler poäng denna säsong så bör man göra förarbetet ordentligare för laget för det här var uselt, riktigt uselt.

Jag sa innan säsongen att jag trodde att Warberg skulle hålla sig kvar på grund av att Sandra Hawerman hade plockat de poängen man behövde innan hon lämnar laget. Det har man ännu inte gjort och laget som just nu är Hawerman och som har två matcher kvar att spela där man möter Täby (0 poäng) och Lockerud där man kan vinna om man matchar laget mycket hårdare än senast.

 

Heta

3) Lockerud Mariestad som håller sig kvar ovanför strecket denna tuffa dubbelhelg och där man lyckas vinna den tuffa matchen mot Kalmarsund med 3-2. Wilma Lundin som jag tycker är riktigt bra gör mål igen för laget och otroligt starkt då man precis innan åker på en otäck skada på en av sina spelare. Jag tycker att Lockerud gör mer och mer rätt nu än tidigare matcher och vet själv att som nykomling tar det en tid innan man anpassar sig efter spelet och framför allt tempot i denna serie som är i princip en helt annan sport än i allsvenskan. Nu börjar man hitta in i det så starkt jobbat Lockerud med teamet.

2) Täby som mötte två tuffa konkurrenter denna helg i Endre hemma (6-5) och på bortaplan slog man Falun med 4-1, och det också utan Klara Molin. Också starkt då Ranja spelgeniet Varli lämnat laget och sedan tidigare Emelie Eriksson som är en av seriens bästa framspelare, så är det ett väldigt styrkebesked av laget och teamet. Man har nu slagit: Endre, Falun, och Rönnby, och är just nu främste utmanare till topp 2-lagen. Kan man hålla den här viktiga tredjeplatsen så kanske-kanske kan man nosa på en finalplats längre fram.

1) Karlstad som först vinner det viktiga bottenmötet i sin lilla egna serie där nere mot Lockerud Mariestad med 3-2 efter ett sent avgörande av Frida Eklund som också var väldigt bra i den starka bortasegern mot Endre, där hela laget var fantastiskt bra. Jag var på plats och satt precis bakom detta lag och såg en härlig energi och mycket leende på läpparna hos tjejerna, och där coacherna gör ett helt fantastiskt arbete tillsammans med en mycket bra målvakt. Bäst på planen var Linnéa Wallgren som jag imponerades av och som vanligt också en mycket bra Alexandra Terner. Deras game plan var helt perfekt och att kunna spela så i 60 minuter är väldigt imponerande. Stort grattis till segern och för att man fick se en riktigt bra match.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: