Runsten förlorade mot Björklinge BK

Tuff match slutade med seger för Björklinge mot Runsten

Det svängde i matchen i division 1 västra Svealand herr mellan Runsten och Björklinge i Gavlehov Arena. Hemmalaget Runsten hade ledningen i början av andra perioden, med 3-1, men Björklinge vände matchen och vann till slut med 8-7 (1-3, 4-3, 3-1).

– Idag är vi för ojämna och lyckas inte hålla energin uppe hela matchen. Vilket är synd då vi stundtals spelar väldigt bra, speciellt i första perioden. Men efter två utvisningar vänder spelet till deras fördel. Tidigare matcher har vi haft ett bra försvarspel, men idag var det för dåligt. Det positiva vi tar med oss är vårt anfallsspel denna match. Men för att vinna behöver vi båda ingredienserna. Bara ladda vidare mot nästa match, dvs derbyt mot Saik, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Segern var Björklinges fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden var det Runsten som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Björklinge hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Björklinge startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 6-6 till 6-8 genom mål av Simon Gustafsson. Runsten gjorde 7-8 genom Linus Lundin efter 15.58 men kom aldrig närmare.

Simon Gustafsson gjorde fyra mål för Björklinge och spelade fram till ett mål, Markus Magnusson stod för tre poäng, varav ett mål och Mattias Jansson gjorde ett mål och två assist. Anton Mellquist hade tre assists för Runsten, Love Ericsson gjorde tre mål och Alex Schröder gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Runstens tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklinges andra uddamålsseger.

Björklinge ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Runsten är på elfte plats.

I nästa omgång har Runsten Sandvikens AIK borta i Arena Jernvallen, söndag 26 november 15.00. Björklinge spelar hemma mot Rasbo lördag 25 november 13.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge